Треньорът на Германия Юлиан Нагелсман изненадващо остави извън групата защитника Антонио Рюдигер при обявяването на отбора си за предстоящите мачове с Унгария и Нидерландия. Както съобщи телевизия "Скай Германия", решението е взето след искане от Реал Мадрид, който иска да даде още един шанс за почивка на някои от големите си имена след участието им на Евро 2024.

Според френския "RMC Sport" Кралския клуб е отправил същото искане към Франция по отношение на Килиан Мбапе, надявайки се да дадат на новата си звезда известно време, за да се свикне с клуба и да се подготви за дългия и интензивен сезон, който едва наскоро започна.

Докато Германия изпълни желанието на Реал Мадрид, треньорът на Франция Дидие Дешан реши да не дава почивка на Мбапе, тъй като посочи нападателя в отбора си, настоявайки, че изборът на бившата звезда на Пари Сен Жермен да се присъедини към националния тим е бил негов.  Германският защитник Рюдигер и Мбапе вероятно ще участват на терена по-късно в четвъртък, 29 август вечерта, когато Реал Мадрид приема Лас Палмас в мач от испанската Ла Лига.