Реал Мадрид започна с равенство защитата на титлата си в Ла Лига - 1:1 като гост на Майорка. Нещата за тима на Карло Анчелоти започнаха добре с гол на Родриго още в 13-та минута. В 54-та обаче Ведат Муричи изравни, а в заключителните минути на срещата домакините пропуснаха две прекрасни положения, с които можеха и да спечелят срещата.

Буквално в последните секунди на мача Ферлан Менди беше изгонен с директен червен картон заради зверско нарушение срещу Муручи. 

В следващия кръг Реал Мадрид е домакин на Валядолид, докато Майорка гостува на Осасуна.

Преди началото на срещата футболистите на Майорка направиха шпалир на столичани заради спечелената преди дни Суперкупа на Европа, но с първия съдийски сигнал домакините далеч не бяха гостоприемни.

Още в 5-та минута Тибо Куртоа трябваше да се намесва след удар на Саму Коща. Майорка имаше и още една изгодна ситуация. Вместо това в 13-та минута Реал поведе в резултата.

Килиан Мбапе изгуби една топка в наказателното поле, но Винисиус я настигна и я подаде с пета към Родриго. Бразилецът си нагласи добре топката и с прекрасен фалцов удар по диагонала направи 1:0.

Последваха силни минути за Реал, в които Родриго и Антонио Рюдигер отправиха опасни удари. В 36-та Винисиус намери добре в наказателното поле Мбапе, който опита да отклони топката с едно докосване, но я прати от външната страна на мрежата.

В заключителните минути на първата част Майорка отново натисна и в 42-та минута Куртоа не се намеси добре след наглед лек удар на Асано. Ведат Муричи опита да направи добавка, но този път вратарят на Реал беше далеч по-убедителен и спаси.

Майорка започна силно и второто полувреме и в 53-та минута изравни резултата. Дани Родригес центрира от ъглов удар, Мбапе изпусна играча си Ведат Муричи и косовският нападател с глава разстреля Куртоа за 1:1.

Реал опита да отговори с опасен удар на Мбапе, който беше отразен от Грайф. Топката отиваше заплашително към Родриго, който дебнеше около голлинията, но Мохика беше по-настоятелен и успя да изчисти.

В 74-та минута именно Мохика центрира опасно от лявото крило към далечната греда, където Менди със сетни усилия успя да чукне топката пред главата на Муричи.

До края на срещата Реал натисна сериозно, като в 81-та минута Грайф отрази далечен удар на Лука Модрич. Карло Анчелоти реагира и с тройна смяна, пускайки в игра Гюлер, Диас и Васкес.

Майорка обаче се защитаваше добре, а в 87-та минута като по чудо не вкара и втори гол. След сериозно разбъркване в наказателното поле удар на Антонио Санчес беше блокиран от Рюдигер. Санчес обаче отново стигна до топката и стреля към вратата, а топката мина на сантиметри от вратата.

В 89-та минута Майорка изгради нова прекрасна контраатака, при която Антонио Санчес беше отново на стрелкова позиция. Този път нападателят стреля неточно над вратата.

В първата минута на добавеното време Морландес прати топката застрашитено към собствената си врата след остро центриране на Родриго, но Грайф внимаваше и улови.

Майорка - Реал Мадрид 1:1

0:1 Родриго 13’

1:1 Ведат Муричи 53’

Майорка: Грайф, Мафео, Раийо, Валент, Мохика, Маскарей (90 - Копете), Саму, Дардер (72 - Морландес), Асано (72 - Асано), Родригес (67 - Санчес), Муричи

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (88 - Васкес), Милитао, Рюдигер, Менди, Чуамени (63 - Модрич), Валверде, Белингам (88 - Гюлер), Родриго, Винисиус (88 - Диас), Мбапе