В сряда вечер Карло Анчелоти спечели 30-ия си голям трофей като треньор благодарение на победата на Реал Мадрид с 2:0 над Аталанта в мача за Суперкупата на Европа във Варшава. Никой треньор не е вдигал Суперкупата на УЕФА повече пъти от Анчелоти. В личната си колекция като треньор той вече има пет, без да включваме тази, която спечели с Милан като играч през 1990 г.

Той остава и най-успешният треньор в историята на Шампионската лига с пет титли, две от които с Милан в началото на века, а останалите три - съвсем наскоро с Мадрид, включително победата с 2:0 над Борусия Дортмунд в началото на юни. Анчелоти има и впечатляващото постижение да спечели титлите в петте големи европейски първенства - Серия А, Ла Лига, Висшата лига, Лига 1 и Бундеслигата, съответно с Милан, Реал Мадрид, Челси, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

Като се включат и големите отличия, спечелени от Анчелоти като играч, броят им вече е 42: пет като играч с Рома, седем с Милан и 30 от треньорската му кариера.

ЕТО И ВСИЧКИТЕ ТРОФЕИ НА КАРЛЕТО КАТО ТРЕНЬОР:

 Ювентус: Купа Интертото.

Милан: Серия А, Купа на Италия, Суперкупа на Италия, Шампионска лига (x2), Суперкупа на УЕФА (x2), Световна клубна купа на ФИФА.

Челси: Висша лига, Купа на ФА, Къмюнити шийлд.

Париж Сен Жермен: Лига 1

Байерн Мюнхен: Бундеслига, Суперкупа на Германия (x2).

Реал Мадрид: Ла Лига (x2), Купа на краля (x2), Суперкупа на Испания (x2), Шампионска лига (x3), Суперкупа на УЕФА (x3), Световна клубна купа на ФИФА (x2).