Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че Килиан Мбапе може да започне мача за Суперкупата на Европа срещу Аталанта утре, като предупреди, че "баланса в защита" ще бъде ключов за новия облик на Реал Мадрид през този сезон. 

Това е традиционното откриване на сезона между действащите носители на Шампионската лига и Лига Европа - трофей, който италианският тактик вече е вдигал четири пъти с отборите на Милан и Реал Мадрид.

"Аталанта е отбор, който заслужава да бъде тук благодарение на невероятната си работа", заяви Анчелоти на пресконференцията си. "Джан Пиеро Гасперини е приятел и има толкова много опит. Той е много надарен тактически треньор, така че утре ще бъде труден мач. Знам, че му липсват много играчи, но съм сигурен, че ще се получи страхотен мач".

Въпреки че Реал Мадрид несъмнено е фаворит, той също така рискува да се опита да впише твърде много атакуващи таланти в един и същи състав. За него е доста трудна задача да събере заедно Винисиус Жуниор, Арда Гюлер, Джуд Белингам и новото попълнение Мбапе, който се очаква да започне в дебюта си за белите утре.

"Мбапе пристигна на 7 август, така че не сме имали много време за работа, но той е в добра форма и се адаптира много добре. Той може да играе от самото начало утре", продължи Анчелоти. "Той е мотивиран, разпален и притежава невероятни качества. От това, което видях досега, в съблекалнята цари много добра атмосфера. В този отбор няма принцове или крале, това са играчи, които знаят как да поставят качествата си на разположение на групата."

При разговор със Sky Sport Italia Анчелоти призна, че това ще бъде деликатен тактически пъзел за него, особено след оттеглянето на Тони Кроос.

"Винаги е трудно да се сглоби състав, защото в крайна сметка пускаш тези, които заслужават да играят. Това е проблем, като имаш толкова много талантливи играчи! Ключът през този сезон ще бъде намирането на правилния баланс в защита. В атака ще е трудно да разберем как ще бъдем разположени, защото много зависи от креативността на играчите, с които разполагаме."

Това включва и Винисиус, въпреки съобщенията за огромно предложение от Саудитската професионална лига. "Това са само слухове, нищо друго. Те изобщо не го засягат, той иска да помогне на Реал Мадрид да бъде на върха".