Бившият френски национал Еманюел Пти говори за ролята на своя сънародник Килиан Мбапе в новия му отбор Реал Мадрид. Нападателят напусна Пари Сен Жермен и премина в европейския клубен шампион, като очакванията към него през следващите са наистина големи.

"Винисиус беше много добър през последния сезон, както и Родриго, но също и Джуд Белингам. Единствената свободна позиция в Реал Мадрид сега е за нападател. Не знам плановете на (треньора Карло) Анчелоти, но съм сигурен, че няма да извади Винисиус от левия фланг и да го пусне като нападател. Не вярвам това да се случи. Вини не страда заради сравнения с Мбапе, той е най-важният играч за Реал Мадрид.

Не мисля, че Анчелоти ще направи услуга на Мбапе, като го постави на мястото на Винисиус и Килиан знае добре това. Преместването в Мадрид е наистина голямо, голямо, предизвикателство", каза бившият халф на Арсенал и Франция, цитиран от испанския спортен вестник АС. Той стана световен шампион с "петлите" през 1998 година, като реализира третия гол във финала срещу Бразилия за крайното 3:0.