Полицията в Лондон извърши 53 ареста, свързани със състоялия се снощи в британската столица финал от Шампионска лига между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд на стадион "Уембли".

Петима от арестуваните са за нахлуване на терена по време на срещата. Има много други арестувани за опит да проникнат на стадиона без билети. Повече от 2 000 полицаи участваха в операцията за гарантиране на сигурността.

Говорител на лондонската полиция заяви, че големите спортни събития често привличат опити от хора без билети да заобиколят оградата по периметъра или по някакъв друг начин да влязат на стадиона. Полицаите обаче са успели да неутрализират повечето от тези опити снощи в тясно сътрудничество със стюардите и персонала на "Уембли".

Финалът от Шампионска лига далеч не беше единствената грижа на полицията в съботния ден.

По-рано през деня хиляди участваха в протест, организиран от крайнодесния активист Томи Робинсън. Имаше и контрадемонстрация. Полицията съобщи, че е арестувала двама души близо до площада пред парламента, където приключи протеста на крайнодесните. На отделен протест срещу войната в Газа на младежко движение бяха арестувани девет пропалестински демонстранти.