Съдийството по време на неделния мач между Реал Мадрид и Алмерия предизвика огромни полемики в Испания. "Кралете" спечелиха с 3:2, като роля за трите точки изигра реферът.

Случилото се, естествено, стана повод за недоволство в лагера на вечния съперник Барселона, а треньорът на каталунците Шави коментира намесите на ВАР и решенията на главния съдия Франсиско Хосе Ернандес Маесо.

"Ако говорим, ни наказват... но всички са го видели. След мача с Хетафе казах, че има неща, които не ми се връзват, че ще бъде много трудно да спечелим тази лига. Има неща, които не можем да контролираме. Всички го видяха", изригна наставникът.

Това предизвика мигновена реакция, а водещият на клубната телевизия на "кралете" Мигел Анхел Муньос също се намеси, пише webcafe.bg. Той заяви, че "светът е обърнат с главата надолу, птичките стрелят срещу пушките и това, че Шави излиза с тези изявления, е изненадващо".

Директорът на RMTV Хесус Алкаиде пък добави: "Любопитно е, че на Шави Ернандес нещата, които се случват в Ла Лига, му се струват странни, а на практика през цялата му футболна кариера в продължение на 20 години неговият клуб е платил 8 млн. евро на заместник председателя на съдиите. Това са общо 600 мача в кариерата му като играч на Барселона. Не го казваме ние, а съдът, прокуратурата и Гражданската гвардия."