"Първо, европейският футбол не е бил монопол. И второ, европейските клубове вече сами ще решават съдбата си. На нас, клубовете, напълно бе признато правото да предлагаме и промотираме европейски турнири, които ще модернизират нашия спорт и ще привлекат фенове от целия свят".

Това обяви президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес, след като днес Европейският съд реши, че санкциите на УЕФА и ФИФА срещу Суперлигата са незаконни.

"Днес свободна Европа триумфира за пореден път, триумфираха още футболът и феновете. Законът, свободата и разумът надделяха. Както преди 70 години ние взехме фундаментално историческо решение да промотираме създаването на КЕШ, Реал Мадрид ще продължи да работи за доброто на футбола", допълни Перес, който е един от създателите на идеята за формиране на Суперлига.

Преди две години 12 клуба се включиха в сформирането на нов европейски турнир, като девет от тях бързо се отказаха след натиск от феновете, а това стори и Ювентус по-рано тази година. По този начин към момента обвързани с идеята са единствено Реал Мадрид и Барселона. /БГНЕС