Реал Мадрид спечели една от най-неочакваните си победи в Ел Класико. Направи го благодарение на вдъхновението и прецизността на своята звезда от друга галактика – Джуд Белингам. 20-годишният англичанин имаше силата да промени съдбата, която изглеждаше написана. Барса игра по-добре в голямата част от дербито, но Белингам обърна всичко с две светкавици. Първо с далечен удар като камшик, а накрая бе на точното място, за да засече топката за 2:1. Огромен футболист и тотален халф, който вече започва да властва там, където са управлявали Кристиано Роналдо, Феномена или Роналдиньо. В територията на избраните!

„Хей Джуд” се превърна в саундрак на белия отбор през целия сезон. Дори в клуб, през който са минали най-великите в света, Белингам намира достойно място след 13 гола в 13 мача. Два пъти разтвори ръце за своето емблематично празнуване, с което сложи край на серията на Барса без загуба. Цифрите му продължават да вълнуват феновете на Реал и да плашат съперниците. В Мадрид още търкат очи си, опиянени от грандиозното представяне на новия любимец. Почти не останаха показатели, които да не е покорил. Той е първият, който носи победа на Реал в Ел Класико, отбелязвайки след 90-ата минута. Разписал се е 13 пъти в 13 мача, като го е направил в 10 от 13-те срещи, в които е взел участие. Заедно с Бензема и Кристиано е един от тримата последни играчи, достигнали до 10 гола в първите си 10 мача за първенство.

Въздействието на Белингам е брутално – вече има 13 гола и е само на един от това да подобри рекорда си от Борусия Д за цял сезон. Отбелязал е повече от Хоселу (5), Винисиус (3), Родриго (2) и Валверде (2), взети заедно – цялата атака на Анчелоти е в сянката на Джуд.

„В момента всичко работи за мен. Обичам тези обрати. За сърцето ми е трудно, когато трябва да наваксваме, но аз вярвам в моите съотборници“, коментира скромният англичанин. Пълната със звезди съблекалня не е лесно да бъде впечатлена, но „опустошителният ефект” вече е изумил всички: „Да, всички се изненадани от неговото ниво, главно от ефективността пред вратата. На 20 години вече изглежда като ветеран”, признава Анчелоти.

За Модрич също е паранормално явление: „Не знам как да обясня случилото се с Джуд. Изглежда, че той е тук цяла вечност, а не само от трима месеца. Но няма нищо случайно, защото е изключителен талант”, хвали го хърватинът. От началото на сезона Белия балет има вече 5 успеха в мачове, в които е изоставал в резултата. Дербито на хълма Монтжуик затвърди тенденцията, че тимът на Анчелоти обикновено започва зле, а после трябва да наваксва. Единствено срещу Атлетико М не успя да стигне до обрат, а последният такъв срещу Барса носи 4 точки аванс на върха пред вечния враг. Хвалбите към Белингам пък продължават да летят от всички посоки. След изтичането на 90-те минути той донесе трите точки още срещу Хетафе в Ла Лига и Унион в ШЛ. Чупенето на рекорди постепенно се превръща в начин на живот.

Материал на "Марка"

Превод на "Тема спорт"