Валентин Кастеянос влезе в историята като наниза четири гола във вратата на Реал Мадрид. Нападателят на Жирона самостоятелно донесе успеха на своя тим с 4:2, като реализира и четирите гола в мрежата на белите.

Жирона отново се оказа препъни камък за Реал Мадрид. След като през есента измъкна 1:1 на „Бернабеу“. Нападатеят на Жирона Валентин Кастеянос влезе в историята, като наниза и четирите гола за победителите. Той се превърна в първия играч автор на поне 4 гола във вратата на Реал Мадрид в първенството от 1947 г., когато Естебан Ечевария вкара пет за Овиедо.

Куриозното е, че сред шестимата играчи успели да вкарат поне 4 гола в един мач на Реал Мадрид има представители и на други два тима от Каталуния – Вентолора от Барселона през 1935 г. и Катала от Еспаньол през 1940 г-

Карло Анчелоти направи някои рокади в състава, като почивка получиха Куртоа и Бензема. В титулярния тим обаче личаха имена като Кроос, Модрич, Винисиус, Милитао, Рюдигер, Валверде.

Реал започна силно и още в първата минута можеше да поведе. Модрич проби и подаде към Родриго, който стреля неточно. Натискът на Реал в началото бе очевиден, но точно тогава Жирона поведе.

Мигел Гутиерес подаде към Валентин Кастеянос, който отблизо раздстреля с глава вратаря Лунин. Малко след това дойде и втори удар за Реал. В 24-ата минута Арнау Мартинес изрита топката напред, Кастеянос надбяга Милитао и промуши топката между краката на вратаря – 2:0.

Реал Мадрид беше в нокдаун. Нова грешка в защитата позволи на Циганков да стреля от воле, но до гол не се стигна. И това позволи на Кралския клуб да намали. Асенсио центрира и Винисиус отбеляза с глава за 2:1.

Второто полувреме започна ударно за домакините. В 46-ата минута Ян Коуто центрира и Кастеянос оформи своя хеттрик. Проблемите за Реал продължиха, а звездния миг на Кастеянос дойде в 64-ата минута. Мартинес центрира и нападателят на Жирона с глава заби топката за четвърти път в мрежата.

Повече нападателя на Жирона не успя да вкара, защото бе сменен в 72-ата минута от Стуани.

Пет минути преди края Реал върна още един гол, за да направи загубата по-почетна. Винисиус подаде към резервата Лукас Васкес, който оформи крайното 4:2.

ЖИРОНА – РЕАЛ М

1:0 Кастеянос 12

2:0 Кастеянос 24

2:1 Винисус 34

3:1 Кастеянос 46

4:1 Кастеянос 62

4:2 Васкес 85

ЖИРОНА: Гацанига, Арнау, Хуанпе, Буено, Мигел (89 Хави Ернандес), Ромеу, Коуто, Циганков (72 Фернандес), Мартин (90 Руис), Рикелме (89 Рейниер), Кастеянос (72 Стуани)

РЕАЛ М:  Лунин, Карвахал(79 Васкес), Милитао, Рюдигер, Начо (52 Камавинга), Модрич (63 Чуамени), Кроос, Валверде, Асенсио, Родриго (79 Диас) , Винисиус