Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вече е уведомил президента Флорентино Перес за футболистите, които иска да бъдат привлечени през зимата, съобщава каталунското издание „Спорт”. 

Според иформацията Карлето силно иска да подсили атаката на тима си, която в момента изглежда зависима от Карим Бензема и затова е поискал отборът да привлече Виктор Осимен от Наполи и Рафаел Леао от Милан. 

Нигериецът вече има 9 гола от началото на сезона, а неаполитанците са категоричен лидер в първенството на Италия. 

Леао пък изглежда още по-впечатляващ. През миналия сезон той бе МВП на кампанията, а през тази вече има на сметката си 6 гола и 9 асистенции в 17 участия в първеството и Шампионската лига. 

При положение, че договорът му е до 2024-а се говори, че Милан може да използва момента и да получи добри пари за него. Счита се, че самият Леао ще иска заплата от поне по 200 000 евро на седмица, което разбира се няма да бъде проблем нито за Реал, нито за другите кандидати за подписа му сред които са още Челси и Манчестър Сити. 

В Мадрид са наясно, че без Бензема отборът страда и доказателството са последните 5 мача, в които французинът не игра поради контузия, а в тях Реал постигна само 2 победи.