Реал Мадрид - Реал Сосиедад, двубой от 18-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Сантяго Бернабеу", начало: 19:30 часа българско време.

Вероятен състав на Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Касемиро, Кроос, Лукас Васкес, Бейл, Бензема

Прогноза на Gol.bg:

Домакините от Реал Мадрид заемат четвърто място във временното класиране с актив от 30 точки. Стартът на годината не бе особено добър за тима, който в четвъртък изигра своя първи мач след паузата. Реал имаше визита на Виляреал, в която направи обрат и поведе с 2:1. В края на мача обаче допусна изравняване за крайното 2:2. 

Сега "белия балет" трябва да наваксва пропуснатото. Интересен факт е, че Реал Мадрид е отборът с най-малко допуснати попадения у дома в първенството, а те са едва три на брой от осем мача. 

Два от тях бяха при изненадващата загуба с 1:2 от Леванте, а другото попадение при победата с 4:1 над Леганес. Останалите шест мача на "Бернабеу" бяха спечелени от мадридчани.  Гарет Бейл, Марко Асенсио, Маркос Йоренте и Мариано са с травми и се очаква да пропуснат мача. 

Двукратният шампион в Ла Лига - Реал Сосиедад е близо до изпадащите, защото има едва 5 победи и 4 равенства след 17 кръга. Отборът е един от най-слабите у дома с едва една победа.

Следователно е един от най-силните гости с цели 4 победи навън и положителна 12:11 голова разлика. За сравнение – Реал Мадрид има само 2 победи навън и отрицателна 13:18 голова разлика.

Лошото за Сосиедад е, че титулярният страж Мигел Анхел Моя най-вероятно ще пропусне срещата. Все пак, това не е много голям минус, защото другият вратар Херонимо Руи е записал цели 6 мача в Ла Лига този сезон. Също и за Купата, както и за Аржентина.

За баските няма да е на линия левият защитник Тео Ернандес. Но не заради контузия, а защото е играч на Реал Мадрид и играе в Сосиедад под наем. Полузащитникът Кевин Родригес е контузен.

Сблъсъците между двата отбора в Ла Лига са общо 142, в които Реал Мадрид има 81 победи, Реал Сосиедад е с 24 успеха, а 37 мача са завършили наравно.

Прогноза: Реал Мадрид - Реал Сосиедад 2:1