Реал Мадрид - Реал Сосиедад, мач от 23-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Сантяго Бернабеу”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Зинедин Зидан призна, че атмосферата в тима му е позитивна преди домакинството на Реал Сосиедад. Кралете изостават на 19 точки от лидера Барселона, след като в последния кръг направиха 2:2 срещу слабака Леванте. 

Реал Мадрид изглежда вече е отписал защитата на титлата си, отпадна от Купата и така единственият вариант за трофей е Шампионската лига, където през следващата седмица среща ПСЖ в първи мач от осминафиналите. 

“Понякога нещата не минават по план, но ние знаем кои сме и какво трябва да направим. Работим и мислим позитивно. Знаем какви са оръжията ни и можем да променим всичко много бързо. 

Искаме да се представим добре, но знае, че няма да е никак лесен мач. Трябват ни точки, за да скъсил преднината от лидерите и не бива да мислим за сряда. Вярваме, че можем да направим велики неща и това е най-важното”, каза Зидан. 

Реал изпитва сериозни проблеми в първенството и в Мадрид се говори, че се готви мащабна селекция за лятото. Срещу набелязаните играчи са Еден Азар, Мохамед Салах и Роберт Левандовски. Зидан отхвърли и спекулациите за продажба на Иско.

“Ще дадем всичко от себе си срещу Реал Сосиедад, както и срещу ПСЖ в сряда. Никой не знае какво ще се случи, но се нуждаем от добри мачове. Знаем, че ще е трудно, но не се притесняваме. Играчите обичат подобни мачове и моменти. 

Зидан може да разчитана всички свои играчи, като само младият защитник Хесус Вайехо е контузен. Проблемите за Реал Сосиедад са сериозни. Еусебио Сакрастан ще бъде без един от лидерите си Давид Сурутуса, както и Давид Конча и Рубен Пардо. 

Резултат: 3:1