Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид е започнало преговори с мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино, твърди Daily Mail.

Според изданието аржентинският спец е заинтригуван от възможността да започне работа на "Сантяго Бернабеу", въпреки че многократно заявявал, че има дългосрочен проект в Лондон, който възнамерява да изпълни докрай. Възможността да работи в "кралския клуб" обаче е твърде изкушителна и Почетино е готов да я сграбчи с две ръце.

Бъдещето на настоящия треньор на "белия балет" Зинедин Зидан е несигурно, въпреки че изведе Реал до два поредни трофея в Шампионска лига – нещо, което не е правил нито един друг отбор в този формат на състезанието. Мадридчани отпаднаха от 1/4-финалите за Купата на Краля от Леганес, в Ла Лига изостават на 19 точки от лидера Барса, а в турнира на богатите срещат ПСЖ на 1/-8-финалите. Именно Ушатата е последната надежда на "кралете" за триумф през кампанията.

Почетино пък има опит в Ла Лига, където от 2009 до 2012 година беше начело на Еспаньол. В Англия той успя да изведе Тотнъм до нови висини и през миналия сезон "шпорите" бяха основния конкурент на Челси за титлата. Евентуалното му преминаване в Реал може да накара и голямата звезда на лондончани Хари Кейн да го последва. Известно е, че голаджията е в челните места в трансферния списък на испанския шампион.