Реал Мадрид допусна изненадваща загуба от Леганес с 1:2, в реванша от 1/4-финалите и отпадна от турнира за Купата на Испания.

Футболистите на треньора Зинедин Зидан бяха спечелили с 1:0 преди седмица, но тази вечер отново показаха колеблива игра и справедливо бяха елиминирани насред "Сантяго Бернабеу".

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vEADvgEbSGU" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двата тима започнаха сравнително равностойно двубоя, като пред гостите се появи първата по-сериозна възможност да открият резултата още в 5-ата минута. Клаудио Бовю изпълни пряк свободен удар от ръба на наказателното поле по великолепен начин. Топката обаче нацели гредата и излезе в аут.

През следващите минути играта в средата на терена преобладаваше, като двата тима така и не успяваха да преодолеят противниковата защита.

Все пак това се случи в 32-ата минута. Грешка на Начо позволи на Хавиер Ерасо Гони да открадне топката и да отправи прекрасен удар от около 25 метра, който остави вратаря Кико Касия безпомощен - 0:1. 

Попадението раздвижи играта и футболистите на Реал вдигнаха оборотите. В 39-ата минута Иско опита да намери Карим Бензема, но пресили твърде много подаването и французинът не успя да стигне до топката.

Първото полувреме завърши с атрактивно изпълнение на Клаудио Бовю. Нападателят се възползва от лошо изчистване в наказателното поле и отправи изстрел със странична ножица. Топката опбаче мина покрай страничната греда.

Втората част пък започна с гол за Реал Мадрид. В 47-ата минута Карим Бензема бе изведен по прекрасен начин в наказателното поле. Французинът пое топката и от малък ъгъл прехвърли вратаря Нерео Шампане - 1:1.

Това не стресна гостите и те отново поведоха в резултата. В 55-ата минута Габриел записа името си сред голмайсторите, възползвайки се от възможността си от ъглов удар. Той си освободи пространство в наказателното поле и нанесе страховит удар с глава под напречната греда.

Това повлия на играта на Реал и футболистите на треньора Зинедин Зидан видимо се изнервиха. Поставени до стената, те предприеха хаотични атаки.

Гостите се възползваха от това и в 71-ата минута бяха близо до ново попадение. Хавиер Ерасо Гони овладя великолепен паси и се включи опасно в наказателното поле. Футболистът шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от Серхио Рамос, който се хвърли на шпагат.

В 81-ата минута Карим Бензема пропусна добра възможност да отбележи. Французинът получи хубав пас по земя от Лукас Васкес и отправи силен удар към вратата. Вратарят Шампане обаче демонстрира рефлекс и успя да избие топката.

Атаките към вратата на гостите се увеличаваха с всеки изминал момент. В 85-ата минута Серхио Рамос стреля опасно с глава от точката на дузпата, но стражът на гостите отново показа класа.

Реал Мадрид - Леганес 1:2

Голмайстори: Хавиер Ерасо Гони (32), Карим Бензема (47), Габриел (55)

Реал Мадрид: Касия, Аршаф (Карвахал 69'), Начо, Рамос, Ернандес, Ковачич, Йоренте (Модрич 69'), Иско (Майорал 77'), Лукас, Асенсио, Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Леганес: Шампане, Тито, Бустинса, Сиовас (Монтовани 58'), Рико, Брашанац, Габриел, Ел Жар, Ерасо Гони, Амрабат (Гарсия 71'), Бовю
Треньор: Асиер Харитано

Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Хесус Хил Мансано
Жълти картони: Рамос (Реал Мадрид); Тито, Шампане (Леганес)