Леганес – Реал Мадрид, мач от четвъртфиналите на Купата на Краля, стадион „Мунисипал де Бутарке“, 22:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

След поредното разочарование през уикенда и загубата с 0:1 от Виляреал хората на Зинедин Зидан се нуждаят от победа в гостуването на Леганес. Реал Мадрид трябва да играе с Леганес и за първенството, след като мачът им от 16-тия кръг бе отменен заради участието на „Кралете“ в Световното клубно първенство.

В момента Леганес е на 13-та позиция в Ла Лига, след като в понеделник загуби с 2:3 от Бетис. Домакините не играят най-впечатляващият футбол в Испания, но въпреки това Асиер Гаритано прави така, че тимът му да се чувства комфортно в средата на таблицата. Леганес е побеждаван трудно и доказателството е, че в 14 от 23-те им мача победителят е бил решаван само с гол разлика. Тимът се отличава с невероятна работа в защита и експлозивни контраатаки.

Реал Мадрид ще бъде без контузения си капитан Серхио Рамос, който ще бъде аут до края на януари и заради това един от Начо или Вайехо ще партнира на Варан в центъра на защитата. Карим Бензема поднови тренировки, но едва ли ще бъде рискувано здравето му. Контузени в тима на Леганес няма, така че Асиер Гаритано може да разчита на най-добрите си играчи.

През уикенда Реал има наглед леко домакинство срещу Депортиво Ла Коруня, заради което Зидан най-вероятно ще пусне силен състав. Възможно е французинът да замени схемата си 4-4-2, а Васкес, Ковачич и Майорал да започнат като титуляри.

„Резултатът в този мач е важен за нас и трябва да отбележим и да не допускаме голове. Трябва да играем с еднаква интензивност в началото и в края. Все пак най-важното е да не допуснем гол, защото има и реванш. Няма да ви кажа кой ще играе и кой не. Засега всички са на мое разположение. Всички играчи са важни за мача, така че ще разберете утре кой ще играе“, заяви Зинедин Зидан.

Резултат: 0:1