Осасуна - Реал Мадрид, мач от 22-рия кръг на Примера дивисион, стадион “Ел Садар”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид ще изиграе първият си мач от две седмици насам. Лидерът в Примера не е играл в първенството от 29 януари, когато победи с 3:0 Реал Сосиедад. Това стана факт, след като гостуването на Селта Виго миналата седмица беше отменено заради бурни ветрове. 

Принудителната пауза даде възможност на контузените футболисти на Кралете да се възстановят и сега Зинедин Зидан ще може да разчита на Марсело, Дани Карвахал, Лука Модрич, Хамес Родригес и Пепе. Единствено Гарет Бейл продължава да лекува травмата си, докато Тони Кроос е наказан и няма да пътува до Памплона. 

“Имахме време да работи, физически сме добре и сме готови да играем. Предстои ни тежко гостуване. Винаги ни е било трудно на “Ел Садар” и това няма да се промени”, заяви Зинедин Зидан. 

Действително преди години Реал изпитваше сериозни трудности с гостуванията си в Памплона. Победата довечера обаче е задължителна за столичани, които водят само с точка от Барселона, въпреки че имат два мача по-малко. Осасуна пък е на дъното на класирането след само 10 точки от 21 мача. 

“Ние искаме да играем постоянно, а 15 дни без мач са много време, защото играчите се нуждаят от това да стъпват на терена. Уважаваме решенията и сме готови да свършим работата си. Тренировките са хубаво, но играчите обичат мачовете. 

Сега мислим за тази среща и искаме да вземем трите точки. Имаме добър отбор и отиваме в Памплона с всичките си оръжия”, каза още Зидан. 

Осасуна няма победа в първенството от 17 октомври, но показа признаци на развитие под ръководството на новия си треньор Петър Василиевич, който пое тима през януари. Осасуна е на 8 точки от спасителната черта, а в последните си 4 мача вкарваше първият гол. 

“Готови сме. Започваме да показваме какво е конкуренция. Искаме да покажем колко сме единни и с много битка да спечели”, коментира капитанът на Осасуна Ойер Санхурхо.

Резултат: 0:2