Реал Мадрид удари с 3:0 Реал Сосиедад и направи голяма крачка към шампионската титла. С тази победа "кралете" са първи на четири точки от Барса, а имат и мач по-малко от каталунците, които по-рано днес стигнаха само до 1:1 с Бетис.

Головете за Реал мушнаха Матео Ковачич (38), Кристиано Роналдо (51) и Алваро Мората (82). Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав след 74-ата минута, когато Иниго Мартинес бе изгонен от игра за втори жълт картон.

Като цяло Реал контролираше играта, вкара красиви попадения и в крайна сметка си взе победата, с което се реваншира пред феновете за отпадането си от Купата през седмицата.

Така "кралете" увеличиха преднината си пред Барса към така жадуваната шампионска титла.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jmWNlul7EhU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Гостите започнаха по-добре мача и в началото изцяло владееха топката и диктуваха играта. Постепенно домакините изнесоха действията в по-предни позиции и в осмата минута Карим Бензема се откъсна зад защитата на гостите, но правилно бе отсъдена засада.

Три минути по-късно Васкес проби мощно отдясно, нахлу в пеналта, но не успя да намери Бензема, който чакаше само да бутне топката в мрежата. Последва и положение за Реал Сосиедад. Хуанми се озова на чиста позиция и стреля от воле, но Навас показа класа и спаси.

В 16-ата минута Сурутуса стреля силно от пряк свободен удар, но отново Навас с мъка спаси отбора си от сигурен гол. Това бяха силните минути на гостите, но те не успяха да вкарат. В 25-ата минута Тони Кроос центрира остро от фаул, но защитата на Сосиедад отново се справи.

След половин час игра Ияраменди се озова на чиста позиция и стреля, но до гредата. Три минути по-късно дойде и първата възможност пред Кристиано Роналдо, но той се засуети и изпусна. В 38-ата минута Реал вкара с първото си по-сериозно положение.

Тогава Роналдо технично изведе Ковачич, който бутна топката в мрежата за 1:0. До края Сосиедад стигна до отлична възможност за изравняване, но Хуанми от точката на дузпата стреля в аут.

Второто полувреме започна отново с атаки и към двете врати, но Реал за втори път нанесе съкрушителен удар на гостите в 51-ата минута. Тогава Ковачич намери Роналдо и Кристиано прати топката в мрежата за 2:0.

Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности пред една от двете врати. В 62-ата минута Карим Бензема нахлу мощно в пеналта на гостите, но там се замота във финтовете си и топката му бе отнета.

В тези минути гостите изглеждаха твърде примирени с този резултат и рядко правеха някакви подстъпи към вратата на Навас. Пет минути по-късно Роналдо надбяга отбраната на гостите, след което последва пас към Ковачич, но защитата на Сосиедад изчисти.

В 73-ата минута Реал вкара и трети гол, но попадението бе отменено поради засада. Минута по-късно гостите останаха в намален състав, след като втори жълт и респективно червен картон получи Иниго Мартинес. В следващите минути темпото на игра сериозно падна, като Реал спокойно разиграваше и не даваше никакви шансове пред Сосиедад.

В 82-ата минута "кралете" сътвориха уникална контра, при която Васкес качи топката на главата на Мората, който с плонж вкара за 3:0. В 89-ата минута бе отменен и гол на Роналдо. До края не се случи нищо запомнящо се и Реал си взе победата.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 3:0

Голмайстори:

1:0 Матео Ковачич (38)
2:0 Кристиано Роналдо (51)
3:0 Алваро Мората (82)

Реал Мадрид: Навас; Данило, Варан, Рамос, Начо; Ковачич, Каземиро, Кроос; Васкес, Бензема, Кристиано

Реал Сосиедад: Руи; Салдуа, Иниго, Навас, Родригес; Каналес, Ияраменди, Сурутуса; Хуанми, Вилиан Жозе, Оярсабал