Реал Мадрид - Реал Сосиедад, среща от първенството на Испания, стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

Последните 10 срещи на Реал Мадрид във всички турнири: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Реал Сосиедад във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 8 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Реал Мадрид имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 5 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид ще хвърли всички сили за победата и трите точки, след като Барса се издъни по-рано днес срещу Бетис и завърши 1:1. Сега "белите" ще имат отличен шанс да увеличат преднината си пред "каталунците" и също така да поискат извинение от феновете си за отпадането си от Селта за Купата през седмицата.

Мадридчани имат пълно превъзходство срещу своя съперник напоследък. В десет изиграни мача от 2012 година насам „белият балет“ е взел осем победи, при едно равенство и само една загуба. През този сезон Реал Мадрид показва много висока ефективност в атака в своите мачове, особено у дома.

Но и допуска колебания в защита и все по-рядко опазва мрежата си суха. Баските също не са от отборите, които играят защитно, независимо от съперника им. Трябва да се отбележи, че Реал Мадрид играе доста непостоянно напоследък.

Единствените победи в последните 6 мача са у дома срещу Гранада и Малага, като последната дойде доста трудно. Пепе, Марсело и Дани Карвахал са тримата, които по всяка вероятност няма да могат да играят в мача.

Освен тях, Лука Модрич, Джеймс Родригез, както и Гарет Бейл са контузени и са аут. Реал Сосиедад също имаше мач за Купата през седмицата, когато отпадна от Барселона за Копа дел Рей.

Асиер Ияраменди се завръща в състава на Еусебио, след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони, но в лазарета на гостите са Микел Гонзалез, Карлос Мартинез и Бергара, докато Хосеба Залдуа е под въпросителна за срещата.

„Белите“ по традиция се представят силно у дома и от 10 срещи в примера спечелиха 8 и 2 завършиха наравно. Реал ще играе единствено за победата и в крайна сметка ще си я вземе.

Резултат: Реал Мадрид - Реал Сосиедад 3:1