Реал Мадрид взе солиден аванс срещу Севиля в 1/8финалите на турнира за Купата на Краля, печелейки с 3:0 първия мач на своя „Сантяго Бернабеу“. Реваншът е другата седмица, но шансовете на андалусийци не изглеждат големи. 

Белите решиха нещата още до почивката, когато вкараха 3 гола и серията им без поражение във всички турнири достигна 38 срещи. Хамес Родригес реализира на два пъти, при втория път от спорна дузпа, а между неговите попадения вкара и Рафаел Варан. 

Липсата на Кристиано Роналдо изобщо не се усети, а и Карим Бензема не се появи на терена, което показа силата на мадридчани. Така Зинедин Зидан отпразнува подобаващо първата си година начело на тима. Гостите от Севиля имаха своите шансове, но ги пропуснаха и започнаха лошо 2017-а година. 


За домакините имаше 5 промени от състава спечелил световното клубно първенство. Кико Касия замени Навас на вратата, Начо започна в центъра на отбраната, Хамес, Мората и Асенсио действаха в нападение, а Бензема остана на пейката. 

Още в началото Мората стреля покрай вратата от чиста позиция, но за негово щастие съдията бе отсъдил засада. В 4-ата минута Кореа бе изведен добре в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но след рикошет се стигна до корнер, който не донесе нищо на отбора му. 

Последваха минути, в които домакините владееха инициативата и успяха да поведат в 11-ата минута. Каземиро отне пред наказателното поле от Нзонзи, топката стигна до Хамес, който я нагласи на левия си крак и с прецизен изстрел реализира с удар в долния десен ъгъл на вратата. 

В 15-ата минута Модрич бе много близо до изумителен гол. Подаване на Карвахал отдясно бе засечено от хърватина със странична ножица, но за негово съжаление тя се удари във външната част на гредата и излезе в аут. Столичани обаче доминираха. 

Белите продължиха да играят по-добре и да имат инициативата, докато гостите не правеха нищо в атака. В 29-ата минута Марсело стреля отлично от въздуха, но диагоналният му удар бе избит от Серхио Рико. 

Последвалият корнер обаче се оказа фатален, защото Варан засече с глава  центрирането и от границата на вратарското поле намери мрежата на андалусийци за втори път. 

Веднага след това Мората пропусна да вкара трети гол, но ударът му бе спасен от стража на Севиля. Последваха обаче положения за гостите. Кореа накара Касия да спасява удара му, а след това Ибора пропусна някак си при добавката. След това Витоло се измъкна сам срещу вратаря, но би в тялото му. 

И точно тогава, когато гостите имаха добри моменти, те получиха нов гол. При една ситуация Модрич се сблъска с Меркадо и падна, а реферът отсъди доста спорна дузпа. Хамес не сгреши и вкара спокойно втория си гол в двубоя, за да направи резултата 3:0. 

Веднага след паузата Мората стреля неточно, докато пробив на Кореа за гостите завърши с удар покрай вратата. Същото малко след това направи и Марсело. Мачът оставаше отворен, но гостите не бяха ефективни в нападение. 

Мората отново не бе точен за Реал, а пред вратата на домакините Касия трябваше да прави ключово изчистване. Последваха по-спокойни минути, преди Кроос да накара Рико да спасява удара му, а след това Ескудеро не бе точен при своя опит към близкия ъгъл. 

В последните минути победата на Реал можеше да стане и по-убедителна. Веднага след влизането си в игра Мариано стреля от въздуха в ръцете на Рико, а след това и Данило не успя да преодолее вратаря на гостите. Така или иначе обаче категоричнтият триумф бе за Белите. 

Реал Мадрид – Севиля    3:0

1:0    Хамес 11
2:0    Варан 29
3:0    Хамес 44 дузпа

Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Варан, Начо, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Хамес (79 Данило), Асенсио (67 Иско), Мората (83 Мариано)
Севиля: Рико, Мариано, Меркадо, Рами, Ескудеро, Ибора (59 Краневитер), Нзонзи, Витоло, Гансо (46 Сарабиа), Насри, Кореа (82 Бен Йедер)