Атлетико Мадрид - Реал Мадрид, среща от 12-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Висенте Калдерон”, 21:45 часа българско време. 

Гледайте на живо ТУК

Групата на Атлетико Мадрид

Вратари: Облак, Моя

Защитници: Годин, Луис, Савич, Вършалко, Лукас, Хуанфран, Хименес

Полузащитници: Тиаго, Коке, Саул, Караско, Баби, Гайтан, Томас

Нападатели: Гризман, Торес, Кореа, Гамейро 

Групата на Реал Мадрид 

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Карвахал, Варан, Рамос, Начо, Марсело, Коентрао, Данило

Полузащитници: Хамес, Ковачич, Модрич, Асенсио, Иско

Нападатели: Роналдо, Бензема, Бейл, Васкес, Мариано 

Прогнозата на Gol.bg: 

Този мач може и да не е “Ел Класико”, но си остава една от класиките в испанската Примера дивисион в последните години. Именно мадридското дерби не рядко е решавало титлата. Двата отбора бяха играха по два финала в последните три години на Шампионската лига и превърнаха Мадрид в една от световните футболни столици. 

Това не е просто дерби, а битка на философиите на Диего Симеоне и тази на Зинедин Зидан. Атлетико от двата столични отбора най-скоро спечели титлата на Испания и вече не живее чак толкова в сянката на съседите си от “Бернабеу”. 

В последните години няма отбор, който по-добре да е обезвреждал атомната атака на Реал и в частност Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Статистиката е категорична. Роналдо няма гол в нито едно от последните шест дербита, докато Бейл се разписа едва в продълженията на финала в Шампионската лига през 2014 година. 

След тази паметна вечер, в която Реал спечели “Ла Десима” - десетата титла на Кралете в Шампионската лига двата отбора се изправиха един срещу друг 11 пъти. В тях Реал вкара само 7 гола, като записа единственият си успех на полуфиналите в Шампионската лига през сезон 2014/2015. 

Атлетико в последно време не се слави със същата защита, като допусна гол в последните си четири мача, но пък нещата в атака изглеждат по различен начин с привличането на Кевин Гамейро - четири или повече гола в 4 от последните 7 мача на “Висенте Калдерон”. Голямата звезда на тима е друг французин Антоан Гризман, който имаше травма, но пропусна контролата на “петлите” с Кот д’Ивоар, за да бъде запазен за дербито. 

Най-важната новина преди големият мач на Мадрид е тази, че Серхио Рамос най-вероятно ще бъде готов за игра. Капитанът на Реал вкара три гола в последните 12 дербита, включително първият в миналогодишния финал в Шампионската лига. Кралете пък най-накрая записаха “суха мрежа”  след 11 мача. 

 

Резултат: 1:1