Реал Мадрид не допусна изненада и стигна до спокойно 3:0 у дома срещу новака Леганес, постигайки очакван успех. 

Два гола в края на първото полувреме на Гарет Бейл успокоиха домакините, а след почивката Алваро Мората добави още едно попадение. 

Така Реал си гарантира оставането на върха в класирането, като вече има 27 точки и постави под напрежение преследвача Барселона, който играе по-късно днес. Гостите пък регистрираха четвърта поредна загуба и остават много близо до зоната на изпадащите. 


В състава на Реал Хамес Родригес отново остана на пейката. Зидан направи две промени от мача с Легия, като Марсело и Иско стартираха вместо Коентрао и Бензема. Промените са гостите бяха цели пет. 

Още в началото гостите получиха възможност да застрашат Навас, след като Варан сбърка при едно подаване, но Ковачич ликвидира потенциалната опасност. Домакините овладяха инициативата, но без да стигат до добри положения. Новакът пък очакваше възможности на контраатака. 

Последваха надежди за дузпи и от двете страни след падания на Мората и Шимановски, но реферът ги подмина. Роналдо пък получи жълт картон заради недоволство към съдията, който в една ситуация не отсъди нарушение след събаряна на португалеца. 

Центриранията на Белите не им носеха успех, като в една ситуация Мората стреля неточно след подаване на Бейл. В 23-ата минута дойде и най-сериозният пропуск, когато Роналдо бе изведен зад защитата, но ударът му от въздуха бе разочароващ и той не стреля точно. 

С изминаване на времето гостите трупаха самочувствие, успявайки да държат звездите на съперника далеч от вратата си. Първият корнер за Реал дойде едва в 32-ата минута, но той не донесе нищо. Големите отбори обаче успяват дори и когато не играят много добре да бележат и в 38-ата минута това се случи. 

Иско даде много хубав пас зад гърба на отбраната на Леганес, Гарет Бейл се измъкна, след което набрал скорост стреля прецизно и успокои своите с попадение. 

Често в такива мачове първият гол е от най-голямо значение и така стана и сега, тъй като в добавеното време на първата част Реал удвои. Кроос прати свободен удар към далечната греда, Мората свали с глава във вратарското поле, където Бейл се ориентира най-добре и отблизо направи 2:0. 

Развоя на мача успокои домакините и малко след подновяването на играта уелсецът бе близо до хеттрика си, но ударът му бе спасен от вратаря Серантес. Малко след това негов удар с глава бе отразен с мъка от стража на съперника. 

Доминацията на Кралския клуб продължаваше, макар че в 57-ата минута Алберто се оказа на добра позиция за Леганес, но не успя да засече. Малко след това той стреля точно, но без да затрудни Навас. Гостите понатрупаха увереност и в 72-ата минута Шимановски накара Кейлор да избива удара му с една ръка. 

В 76-ата минута обаче Реал стигна и до трети гол. Алваро Мората се справи с Бустинса и Мантовани, след което влезе в наказателното поле и с много добър удар реализира ново попадение за своя отбор. 

Реал Мадрид – Леганес    3:0

1:0    Бейл 38
2:0    Бейл 45+1
3:0    Мората 76

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Начо, Марсело, Ковачич (62 Модрич), Кроос, Иско (68 Хамес), Бейл, Роналдо, Мората (82 Лукас Васкес)
Леганес: Серантес, Инсуа, Бустинса, Мантовани (82 Диас), Рико, Лопес, Алберто, Перес (68 Лусиано), Габриел, Мачис (55 Суарес), Шимановски