Назначаването на Зинедин Зидан за треньор може да се окаже един от най-удачните ходове в историята на Реал Мадрид от доста години насам. 

Французинът изведе тима до триумф в Европа за миналия сезон, а сега стартира подобаващо кампанията, печелейки първите си 3 мача и успя да изравни клубния рекорд на Мигел Муньос от 15 поредни успеха в Примера. 

Легендарният наставник го направи през сезон 1960-61 с Пушкаш, Ди Стефано и Пако Хенто в тима, но сега постижението е много вероятно да бъде подобрено, ако в следващия си мач Кралския клуб се справи с Еспаньол. 

Серията започна в началото на март, като Реал завърши миналия сезон с 12 поредни успеха. В тези 15 мача отборът вкара 49 гола, което прави средно по повече от 3 на двубой и получи само 12. 

Триумф срещу Еспаньол ще изравни постижението на Барселона на Гуардиола от 16 последователни победи в историята на испанския елит. 

Иначе статистиката отчете, че Реал е самостоятелно в класирането за първи път след 558 дни. През миналия сезон отборът делеше първото място след 10-ия кръг с Барселона, но за последен път бе сам на върха след 25-ия кръг през 2014-15, когато имаше 61 точки срещу 59 на Барселона.