Финалистът в Шампионска лига Реал Мадрид ще се опита да привлече вратаря на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа до 15 юни, съобщава вестник AS.

През есента испанският национал поднови договора си с "червените дяволи" за 4 години, но в него има специална клауза, която гласи, че той може да премине на "Бернабеу" до посочената дата срещу 50 милиона евро.

Де Хеа беше пред трансфер в "кралския клуб" през миналото лято и след дълги и мъчителни преговори, сделката беше договорена, но пропадна в последния момент, тъй като прозорецът затвори. Тогава стражът имаше контракт с Юнайтед само за още 1 г., като англичаните щяха да получат 40 млн. евро плюс Кейлор Навас.

По-рано беше съобщено, че Де Хеа иска да се махне от "Олд Трафорд", ако Луис Ван Гаал остане начело на отбора, което е малко вероятно заради слабия сезон на "дяволите".

В същото време пък Навас настоява да получи нов договор от Реал с подобрена заплата. През този сезон Навас постави рекорд за най-много сухи мрежи в Шампионска лига и беше признат за най-добър вратар в Примера дивисион от Marca. Не е ясно обаче какво ще е бъдещето му при очакваното привличане на Де Хеа, като нищо чудно Юнайтед отново да поиска Навас.