За втори път през сезона Малага спъна Реал Мадрид, този път с 1:1 и така остави столичани на 9 точки от лидера Барселона. По-рано през кампанията двата тима завършиха 0:0 на „Бернабеу“, а титлата вече изглежда мираж за Кралския клуб. 

Точката обаче е напълно заслужена за домакините, които играха много добре и принудиха Кейлор Навас да прави някои отлични спасявания. Така тимът вече има 31 точки и е в средата на класирането, на 10 от опасната зона. 

Реал разочарова с представянето си и отново загуби точки след мач от Шампионската лига. Това се случи за 4-и път през кампанията, като загубените точки след двубои в Европа са общо 10. 

Зинедин Зидан направи 3 промени в състава на Реал от мача с Рома, като Ковачич, Начо и Хесе стартираха. Домакините пък започнаха с двама души в атака в лицето на Чоп и Чарлз. 

Още в началото Серхио Рамос върна лошо една топка назад и Навас успя в последния момент да изпревари нападателя на Малага. Двубоят бе двуостър като при една ситуация в 4-ата минута Иско влезе в наказателното поле, смени посоката и стреля, но Росалес го блокира. 

Малага отговори с хубаво взаимодействие между Чарлз и Чоп, но гостите се справиха и се стигна само до корнер, който не донесе нищо опасно. След това пък пред вратата на домакините Албентоса се намеси решаващо, а Рамос стреля твърде слабо и не затрудни Камени. 

В 14-ата минута Навас едва не закопа Кралския клуб. Вратарят изпълни ужасно удар от вратата, при който подаде на Чоп, а хърватинът веднага изведе Чарлз в наказателното поле. Костариканецът обаче се реваншира за грешката си хвърляйки се в краката на съперника, а след това бе вдигнат и флага за засада. 

Реал отговори с отлична атака, при която Карвахал се включи по фланга и след това подаде към Хесе в наказателното поле, който стреля опасно от движение, но Камени успя да се намеси и да спаси. След това бившият играч на домакините Иско получи шанс да отправи удар, но прати топката над вратата. 

В 20-ата минута лош пас на Кроос даде възможност на Хуанпи да открие, но от добра позиция играчът на домакините стреля в тялото на Навас и определено можеше да се справи по-добре. Последва пропуск на Роналдо, чийто удар бе спасен от Камени. 

Реал обаче бе неубедителен в защита и в 26-ата минута гостите почти подариха гол на Малага. Начо опита изчиствано, но прати топката в тялото на Камачо, след което се получи удар, но Навас спаси. Това бе добър период за андалусийци, чийто активни действия затрудняваха сериозно съперника. 

В 33-ата минута обаче, класата на столичани си каза думата и те поведоха. Карвахал бе фаулиран на десния фланг, след което Кроос изпълни отлично свободния удар и намери непокрития Роналдо, който с прекрасен удар с глава реализира. При положението обаче имаше тънка засада на португалеца. 

Това стъписа домакините и само минута след това Реал спечели дузпа. Роналдо направи серия от финтове и бе препънат от невнимателния Уелигтон. Кристиано изпълни, но Карлос Камени отгатна ъгъла и спря удара му по отличен начин. 

Това можеше да струва скъпо на столичани, тъй като Хуанпи даде отлична топка в наказателното поле, където Чоп засече, но Кейлор Навас протегна крак и изби високо, а след това Рамос помогна и изчисти с глава над вратата. Така паузата дойде при аванс за гостуващия отбор. 

След паузата двубоят остана двуостър, като гостите търсеха втори успокоителен гол, а домакините дебнеха за опасни контри. Така в 50-ата минута Орта проби по фланга, след това влезе навътре и стреля, получи се рикошет в Начо, но Навас изби над вратата. 

В 56-ата минута една обещаваща атака на Реал завърши с опасен фалцов удар на Роналдо, но въпреки че видя късно топката, Камени успя да реагира и спаси. След това Чоп бе на добра позиция, но прати топката над целта. 

В крайна сметка обаче, добрите действия на андалусийци им донесоха успех. В 66-ата минута Ресио се оказа свободен отляво, след което подаде на Уелигтон. Бразилецът центрира отлично към далечната греда, където забравеният от защитата Албентоса преодоля Навас и изравни. 

Малко след това гол на Иско бе отменен правилно заради засада. След това Марсело получи шанс, но диагоналният му удар се оказа неточен, а и Иско не успя да засече. Реал се хвърли напред и едва не бе наказан от Чарлз в 76-ата минута, когато нападателят засече центриране на Росалес, стреля с глава, но Навас акробатично изби. 

Реал натисна, но въпреки доминацията си и центриранията, не стигаше до кой знае какви сериозни положения и Реал загуби нови точки в битката за титлата.

Малага – Реал Мадрид    1:1

0:1    Роналдо 33 1:1    Албентса 66

Малага: Камени, Росалес, Албентоса, Уелигтон, Торес, Хуанпи (89 Серхио Барбоса), Ресио, Камачо, Орта (63 Форналс), Чарлз, Чоп (81 Санта Крус) Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич, Ковачич, Иско (74 Хамес), Хесе (61 Лукас Васкес), Роналдо