Реал Мадрид излезе временно начело в Примера дивисион, след като победи с 3:1 Реал Сосиедад на "Сантяго Бернабеу".

Изненадващо, домакините стигнаха трудно до успеха, като съдията Гонсало отсъди две спорни дузпи в тяхна полза. Кристиано Роналдо пропусна първата, но вкара втората, а след това баските изравниха. В средата на второто полувреме обаче португалският национал отново се разписа, а в края Лукас Васкес оформи крайното 3:1.

По този начин Реал завърши 2015 година с победа 36 точки, с една повече от Барселона и Атлетико Мадрид, които играят по-късно днес, съответно с Бетис у дома и Райо Валекано на вън.


Гостите имаха великолепен шанс да поведат още в самото начало, след като бившият футболист на Реал Серхио Каналес получи топката пред пеналта и не уцели вратата. След 5 минути игра Пепе пък засече с глава, но вратарят на Сосиедад Руи показа чудесен рефлекс и изби.

3 минути по-късно баските имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение на Пепе срещу Джонатас, но главният съдия остана безмълвен.

После вратарят на Сосиедад отново показа огромна класа, отразявайки последователни удари на Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

В 23-ата минута Реал получи много пресилен 11-метров наказателен удар за докосване срещу Бензема. Зад топката застана Роналдо, който я прати високо над вратата за всеобща изненада.

4 минути преди края на полувремето мадридчани получиха нова дузпа, след като кълбото рикошира в ръката на Карлос Мартинес. Роналдо този път не сбърка и с безпощаден изстрел до лявата греда даде преднина на Реал.

В 49-ата минута Сосиедад обаче успя да върне гола. Джонатас се пребори с Пепе в наказателното поле и намери Брума, който с невероятен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на Кейлор Навас за 1:1.

В 58-ата минута Бейл изпусна чудесна възможност отново да изведе Реал напред. Той получи на границата на наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл, но Руи отново беше на мястото си и спаси.

10 минути по-късно "белият балет" все пак отново поведе. Марсело центрира от корнер на границата на наказателното поле, където Роналдо засече от воле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

По-късно и Бензема можеше да се разпише, но Руи за пореден път спаси. В 87-ата минута резервата Лукас сложи точка на спора. Бейл направи перфектен пробив и с дълъг пас намери съотборника си в наказателното поле, който прати топката неспасяемо в долния ъгъл.

Реал – Реал Сосиедад 3:1

1:0 Роналдо (21)
1:1 Брума (49)
2:1 Роналдо (68)
3:1 Лукас (87)

Реал: Навас, Марсело, Начо, Пепе, Данило, Хамес (59-Ковачич), Кроос, Модрич, Роналдо, Бейл, Бензема (76-Лукас)

Бетис: Руи, Берчиче, К. Мартинес, И. Мартинес, Елустондо, Пардо (45-Каналес), Бергара, Ияраменди, Прието, Джонатас (68-Вела), Брума

Жълти картони: Начо (Реал); Берчиче, Мартинес, Иляраменди (Сосиедад)