В Примера дивисион вече има само един отбор без загуба. Реал Мадрид победи с 3:1 като гост Селта и така нанесе първо поражение на галисийците в сблъсъка между първия и втория в подреждането. 

Кралския клуб дръпна с 2:0 на почивка, а след това получи и числено предимство. Въпреки че домакините върнаха един гол, така и не успяха да стигнат до точка. 

Те остават с 18 точки, докато хората на Рафаел Бенитес вече имат 21 и могат да бъдат настигнати единствено от големия съперник Барселона. 

В състава на Реал нямаше големи изненади предвид множеството контузени играчи. Като партньори в нападение на Роналдо действаха Хесе Родригес и Лукас Васкес. Лука Модрич пък се появи в средата на терена, въпреки че бе под съмнение. За домакините започнаха тези, които още вчера обяви наставника Берисо. 

Началото беше спокойно преди да се стигне до 8-ата минута, в която гостите вкараха при първата си опасна атака. Лукас Васкес се справи добре в лявата зона, след което изведе отлично Роналдо, който завърши с безпощаден удар и даде аванс на столичани. 

Малко след това Яго Аспас стреля с глава след корнер, но над целта. В 18-ата минута Ореяна тества Кейлор Навас с опасен удар към далечния ъгъл, но костариканецът реагира отлично и изби. 

И това се оказа важно, защото в 23-ата минута Реал удвои преднината си. Хесе Родригес влезе към центъра от фланга, след което изведе прекрасно Данило и бразилецът с много точен удар реализира втория гол за своя отбор, който бе първи за него с екипа на Реал. 

До почивката Навас отново се отчете с две спасявания, за да запази вратата си. Първо спря Вас след свободен удар, макар и от далечна дистанция, а след това и Пабло Ернандес, който стреля с глава, но вратарят отново демонстрира отличните си качества и успя да направи брилянтно спасяване. 

След почивката ситуацията за Селта се усложни, след като в 57-ата минута, когато Кабрал бе изгонен за втори жълт картон, след като протестира бурно в една ситуация. 

Последва спасяване на Серхио Алварес, който спря Роналдо, но пък галисийците се активизираха и в 73-ата минута Нолито успя да стреля, топката премина зад гърба на Навас, но от голлинията Марсело успя да избие. 

Въпреки че бяха в намален състав, играчите на Селта успяха да направят  последните минути интересни. Нолито показа защо е част и от националния отбор и със страхотен удар от границата на наказателното поле, реализира за 1:2. Това бе едва третото попадение, допуснато от Кейлор Навас. 

До изненада обаче не се стигна. Дълбоко в добавеното време при контра, Марсело остана свободен на далечната греда и довърши домаикините с трето попадение. 

Селта – Реал Мадрид    1:3

0:1    Роналдо 8 0:2    Данило 23 1:2    Нолито 85 1:3    Марсело 95

Селта: Серхио, Уго Майо, Сержи Гомес, Кабрал, Джони, Аугусто, Вас (67 Радоя), Пабло Ернандес (81 Планас), Ореяна (82 Гуидети), Нолито, Яго Аспас Реал Мадрид: Навас, Данило, Рамос, Варан, Марсело, Касемиро, Кроос, Модрич (80 Начо), Хесе (70 Черишев), Лукас Васкес (62 Иско), Роналдо