Испанският треньор на Реал Мадрид твърди, че спортно-техническото ръководство на клуба има вяра в титулярния вратар на „белите“ – Кейлор Навас. Вратарят на Коста Рика бе част от разменната сделка за привличането на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед. Трансферът пропадна в последния ден на затварянето на прозореца, след което последваха обвинения и от двете страни. Де Хеа бе силно желан от президента на клуба, Флорентино Перес.

Реал не успяха да спечелят максимума в двете срещи от началото на сезона, като  започнаха с равенство и победа. „Лос меренгес“ в момента заемат петото място в класирането и са сред основните фаворити за спечелване на титлата в Испания. Повече за тях можете да прочетете в новия уебсайт на Betfair.

Бенитес заяви още, че откакто е в Мадрид е доволен с това, което разполага на своята врата и че вярва, че Навас ще се отплати с даденото му доверие с добра игра. Според източници от клуба, мълчанието на Рафа относно привличането на де Хеа през трансферния прозорец е спечелило уважението на костариканския вратар. Още през първия си месец начело на клуба, Бенитес обяви, че Кейлор Навас ще бъде титуляр на вратата на Реал Мадрид.

Междувременно, Давид де Хеа зарадва феновете на Манчестър като удължи своя договор, който изтичаше в края на сезона. С това шансовете на Реал Мадрид да го вземе в редиците си безплатно след края на сезона станаха невъзможни. Испанецът сложи подписа си под нов, 4-годишен договор, което ще го остави на „Театъра на мечтите“ до 2019 година. 

В следващият двубой Реал Мадрид гостува на Еспаньол, като за мача от състава на „лос меренгес“ ще отсъстват Хамес Родригес и Данило. Въпреки това, Бенитес изрази увереност, че футболистите на Реал разполагат с нужната широта в състава, за да спечелят трите точки. Рафа добави, че играчите му са силно мотивирани и ще играят с голяма доза увереност.  

Препоръчан материал от партньор на Gol.bg