Давид де Хеа ще получи 12 милиона паунда от Реал Мадрид догодина, ако премине на „Бернабеу“ без трансферна сума, пише „Мирър“. 

Вратарят на Манчестър Юнайтед отказва да поднови договора си с Червените дяволи, бе пратен да тренира с резервите и ситуацията около него остава заплетена. 

Де Хеа има договор за още един сезон с отбора и англичаните рискуват да го загубят без пари, ако не го продадат сега. През януари пък цената му ще бъде значително по-ниска. 

Те се надяваха, че Реал ще приеме да плати около 35 милиона паунда за играча, но Кралския клуб дава максимум 25 милиона, а и както изглежда си е направил много добре сметката, така че може да се сдобие с Де Хеа за доста по-малка сума. 

Желанието на футболиста е напълно ясно и се твърди, че той е крайно недоволен от твърденията, че е отказал да играе за Юнайтед. Освен това счита, че публичните изяви на Луис ван Гаал по въпроса са настроили феновете на клуба против него. 

От Реал няма да предприемат нищо, знаейки добре, че дори и да трябва да изчакат един сезон, догодина ще привлекат Де Хеа без пари, така че по всичко изглежда, че финалното решение ще бъде на Юнайтед.