Бившият капитан на Барселона Шави се присъедини към дългогодишния си съотборник Андрес Иниеста и също изказа подкрепа към Икер Касияс.

Легендата на Реал Мадрид беше изритан от клуба на сърцето си след 25-годишна вярна служба и ще продължи кариерата си в Порто.

"Изключително много ценя Икер Касияс и искрено смятам, че с него ни свързва едно много силно приятелство", сподели Шави, цитиран от вестник "Марка".

"С него играхме заедно дълги години и преминахме заедно през много моменти - хубави и лоши. Това са моментите, които сплотяват хората. Той е много мило момче."

"Винаги е бил голям майтапчия, винаги е забавен и искрен. Той е предан и пълен с енергия. Пуска шеги, ободрява останалите, но винаги е показвал уважение. Икер мисли логично и практично."

"Например, когато се появи напрежението след мачовете между Реал и Барса, и ние видяхме, че нещата могат да станат зле, той ми се обади."

"Звънна ми и каза "Пелопо - той винаги ме нарича така - човече, ние трябва да оправим нещата. Изстрадахме толкова много, за да стигнем дотук, не можем да разрушим всичко заради това."

"Не се знае как щеше да свърши всичко това, ако Икер не се беше намесил. Той е човек, който дава своя принос за отбора. неговите лидерски качества са му заложени природно", добави Шави.