Икер Касияс не е напуснал Реал Мадрид по собствено желание, а напротив - той е бил принуден да смени клубната си принадлежност от президента на неговия роден тим Флорентино Перес, твърдят родителите на испанския национален вратар.

"Икер беше подложен на огромен психически натиск, защото искаше да завърши своята кариера в Реал Мадрид. За футболист като него Порто е третодивизионен отбор", заяви в интервю за вестник "Ел Мундо Депортиво" майката на Касияс - Мари Кармен.

"Един световен шампион не може да завърши в подобен клуб. Ако искаше, той можеше да заиграе дори и в Барселона, защото там работят и играят джентълмени. Аз нямаше да имам нищо против да отиде там."

"По време на предишните президенти на Реал Лоренцо Санц и Рамон Калдерон отношението към сина ми беше добро. Но Флорентино Перес не го харесваше. Никога не го обичаше, защото е твърде малък в сравнение с Икер, който беше третиран по различен начин от останалите."

"Беше подложен на неща, за които не е писано в медиите. През последните пет години отношението към него не беше справедливо. Вината е на Перес. Синът ми имаше и други оферти, но Флорентино не искаше той да отиде в топ-отбор. Не искаше Касияс да успее."

Представители на Реал Мадрид не бяха открити за коментар, но Икер Касияс има насрочена прощална пресконференция на "Бернабеу" по-късно днес.