Реал Мадрид продължава да се надява, че ще привлече Давид де Хеа, но засега преговорите с Манчестър Юнайтед удрят на камък. Поради тази причина Кралете вече търсят алтернативен вариант. 

Според медиите в Испания новата цел на Реал е стражът на Байер Леверкузен Бернд Лено. Говори се, че ако нещата с Де Хеа пропадна, именно Лено ще дойде на “Бернабеу”.

Испанците вече са се свързали с представители на германския национал, за да разберат подробности за договора и желанието му. 

Реал следи от много време Лено и в клуба са наясно с качествата на талантливия вратар. Стражът дори е наблюдаван няколко пъти на живо от пратеници на Кралете. Лено е смятан за бъдещето на вратарския пост и един от най-талантливите състезатели на позицията. 

Лено ще излезе и далеч по-евтино на Реал. 18 млн. евро ще бъдат достатъчни за привличането му. Именно толкова е освобождаващата клауза в договора му. В момента Лено е с Германия на Европейското първенство за юноши до 21 години, където е резерва на стража на Барселона Марк-Андре Тер Щеген.