Реал Мадрид вече е отправил оферта към Манчестър Юнайтед за вратаря Давид де Хеа, пише „Марка“. 

Както е известно футболистът едва ли ще поднови договора си с Червените дяволи, като дори и мениджърът Луис ван Гаал много сериозно намекна, че играчът ще се върне в Испания. 

Според изданието първото предложение от Реал е на стойност 20 милиона евро. Сумата е много по-малко от това, което Юнайтед очаква да получи, но англичаните не са в добра позиция, тъй като до края на договора на Де Хеа има само година. 

В същото време на „Бернабеу“ не си правят илюзии, че подобна оферта ще бъде приета и са готови да увеличат предложението си и смятат, че максимум за 30 милиона евро ще си осигурят услугите на младия вратар. 

24-годишният страж пристигна на „Олд Трафорд“ през 2011-а за около 20 милиона от Атлетико, така че клубът от Манчестър ще иска най-малкото да го продаде с известна печалба, макар и не особено голяма. 

Испанските медии написаха наскоро, че Де Хеа вече се е разбрал с Реал и остава единствено двата клуба да се споразумеят, но според специалиста по испански футбол Гийем Балаге играчът все още обмисля бъдещето си.