Реал Мадрид чукна с 3:0 Алмерия на "Сантяго Бернабеу" и отново изостава само на две точки от Барса и първото място. Точни за "белите" бяха Хамес Родригес (45) и Алваро Арбеола (84), автогол пък си набута Мауро Дос Сантос (49).

Със спечелената победа Реал събра 82 точки, докато "каталунците" са лидери с 84 точки, а Алмерия е над зоната на изпадащите отбори.

Реал доминираше изцяло в срещата, но бе подценил леко гостите и първото попадение падна едва секунди преди почивката.

В началото на второто полувреме гостите си забиха автогол и всичко свърши в тази среща, като в края Арбеола само оформи класическия резултат. Така мадридчани вече имат пет победи и едно равенство в последните си шест мача от всички турнири.

Алмерия пък прподължава с негативната си серия срещу "белите" и има едва една победа от последните 12 срещи срещу столичани.

Реал Мадрид натисна гостите още в самото начало на мача. В 4-ата минута Хамес Родригес проби през центъра и стреля остро от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до гредата.

"Кралете" продължиха да атакуват и три минути по-късно стигнаха до ново положение, но този път Рубен спаси удар на Кристиано Роналдо.

Последва нов шанс пред Роналдо, но този път той не успя да вкара с глава. Постепенно гостите успяха да изнесат играта в средата на терена и в 15-ата минута стигнаха до голово положение, но Верза не успя да се възползва от едно разбъркване в пеналта на домакините.

Последваха минути без сериозни положения на "Бернабеу", като играта се водеше основно в средата на терена. В 28-ата минута Кристиано Роналдо изпълни пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

След половин час игра Кристано стреля от воле, но в аут. Като цяло домакините владееха инициативата и контролираха мача, но така и не стигаха до наистина чисто голово положение.

Осем минути по-късно Тони Кроос се освободи от защитата на гостите и стреля остро, но топката мина до гредата.

Така се стигна до последната минута на полувремето, когато защитата на Алмерия не успя да изчисти добре топката, която попадна на волето на Хамес Родригес, който със свирепа тупалка от дъгата на пеналта вкара за 1:0.

Второто полувреме започна с нов гол за Реал Мадрид. В 49-ата минута Тони Кроос бе изведен отдясно, след което пусна страхотен пас към Роналдо, който се намираше на границата на вратарското поле, но в опита си да изчисти Мауро Дос Сантос си набута автогол за 2:0.

Това окончателно прекърши гостите, които в следващите минути трудно минаваха средата на терена. След час игра все пак Алмерия можеше да изравни, но Джонатан Сънди стреля в аут.

Осем минути по-късно Варан се извиси и стреля с глава, но до дясната греда, а в следващата атака за Реал с пропуск се отчете и Кристиано Роналдо.

В 74-ата минута Роналдо направи страхотен пробив отдясно и поднесе топката на Чичарито, който от чиста позиция стреля в аут. Четири минути по-късно и Роналдо не успя да вкара.

Срещата определено се доиграваше, като и двата отбора чакаха последния съдийски сигнал. В 82-ата минута Роналдо тръгна от центъра и стигна скоростно до дъгата на пеналта на Алмерия, но след това стреля високо в облаците.

Две минути по-късно Иско изведе хитро Чичарито отляво в наказателното поле на гостите, последва пас към Арбеола, който бутна топката в мрежата на Алмерия за 3:0. До края с пропуски се отчетоха отново Роналдо и Иско и така Реал си взе заслужена победа.

Реал Мадрид - Алмерия 3:0

Голмайстори:

1:0 Хамес Родригес (45)

2:0 Мауро Дос Сантос (49-автогол)

3:0 Алваро Арбеола (84)

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Алваро Арбелоа, Рафаел Варан, Пепе, Фабио Коентрао, Хамес Родригес, Илараменди, Тони Кроос, Хесе Родригес, Хавиер Ернандес, Кристиано Роналдо

Алмерия: Рубен, Химо Наваро, Мауро Дос Сантос, Анхел Трухийо, Мане, Томас, Верза (67 -  Рамон Оламилекан Азийз), Себастиан Дубарбиер, Корона, Едгар (59 - Джонатан Сънди), Томер Хемед