Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заклейми насилието по стадионите и даде за пример ситуацията в Англия, където преди време води Челси. 

Повод за коментара му бе трагедията, при която вчера загина фен на Депортиво, след като ултраси на галисийците се сбиха с такива на Атлетико Мадрид преди мача между двата отбора. 

„В Англия няма такива неща. Няма насилие. Около стадионите няма полиция, никой не те обижда и това е така навсякъде, където съм бил. Няма сбивания и има много деца. Тук преди 15 дни един фен не спря да ме псува през целия мач”. 

„Разбирам, че говоря за различен тип култура, защото ние сме латино и става въпрос за различен характер. Казвам това като италианец, а не като испанец и мисля, че в това отношение можем много да се подобрим” изтъкна наставникът преди утрешния реванш за Купата на Краля срещу Корнея. 

„Случилото се е тъжно и тези, които работят във футбола могат само да се надяват, че няма да се повтори. Подобни инциденти трябва да бъдат осъдени и всеки трябва да прави така, че те да не се повтарят. В Англия положиха много усилия, за да стигнат дотук и испанският футбол трябва да направи същото, за да премахне подобни неща” добави той. 

„Всеки един клуб може сам да ограничи такива случаи и мисля, че Реал и Барса са добър пример в това отношение. Във Франция също се работи. Радикалните и крайни фенове трябва да бъдат премахнати от стадионите” каза още Анчелоти.