Новото попълнение на Реал Мадрид Тони Кроос много бързо накара феновете на тима да забравят предшественика му Чаби Алонсо, а и треньорът Карло Анчелоти не спира да сипе похвали по адрес на германеца. 

Освен това те изобщо не се случайни, защото статистиката показва, че показателите на Кроос надминават сериозно тези на Алонсо, който през последните 5 сезона бе една от най-важните фигури в състава. 

Оказва се, че подаванията на Кроос са по-точни – 94,1% срещу 85,8% за Чаби, той прави повече асистенции, стреля повече към вратата на съперника, по-често е фаулиран и сам прави по-малко нарушения. 

След идването на халфа на „Бернабеу” Анчелоти поиска от него да бъде по-активен в предни позиции и да носи необходимия баланс в играта и това се оказа отличен ход, защото самият Кроос се чувства прекрасно в подобна роля. 

В тандем с Лука Модрич той оформи солидна двойка вътрешни халфове и не случайно бе наречен „професор” от своя наставник, така че привличането му в шампиона на Европа определено се оказва великолепен ход.