Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти планира да даде почивка на основните си играчи и да въведе ротации в тима, пише вестник "Марка". 

Столичани са в отлична форма, но мачовете следват един след друг и италианецът добре знае, че умората ще започне да се натрупва, затова е необходимо да разполага с по-широк състав. 

Завръщането на Гарет Бейл след контузия наложи някои размествания в тима, което ще даде възможност на наставника да разпредели по-равномерно натоварването върху играчите и се очаква повече време на терена да получат футболисти като Ияраменди, Чичарито Ернандес, Арбелоа и Сами Кедира. 

От началото на сезона основният състав на Реал е от 13 души, като Иско и Варан се добавят към безспорните 11 и играят сравнително често. Иначе с най-много игрови минути е Лука Модрич – 1454, но близо до него са Тони Кроос – 1452, Икер Касияс – 1440 и Кристиано Роналдо – 1425. 

Важните мачове през кампанията тепърва предстоят, а Реал води битка на 3 фронта, ще играе и на световното клубно първенство, така че Анчелоти трябва добре да разпредели силите на своите играчи.