Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс бе много доволен от успеха над Ливърпул, който според него е бил напълно заслужен и закономерен. 

Това бе неговият 144-и мач в Шампионската лига, като по този начин той стана №1 по двубои в турнира. Тази вечер обаче може да бъде настигнат от полузащитника на Барса Шави. 

„В личен план съм радостен от постигнатото, но още по-доволен съм от представянето на тима, защото направихме това, което се искаше от нас. Напълно контролирахме мача. Класирахме се за 1/8-финалите и сега ще можем да се концентрираме в другите турнири, в които участваме” заяви той. 

Запитан дали ще потвърди намеренията си да играе до 40-годишна възраст в турнира, което заяви ден преди мача, той каза:

„Бих искал, но тази надпревара е много изискваща и не е ясно дали физически ще бъда на необходимото ниво. Сега обаче просто мисля за настоящия сезон. Трябва да сме търпеливи и да продължим по същия начин. Нормално е феновете ни да са доволни, тъй като в момента наистина всичко се получава много добре за нас” добави Касияс. 

Заедно с Шави двамата са единствените действащи играчи от десетте с най-много двубои в надпреварата, така че определено могат да се откъснат сериозно напред в подреждането, ако продължават по същия начин.