Състоянието на Серхио Рамос притеснява треньорите и медицинския екип на Реал Мадрид, съобщава вестник „Марка”. 

Защитникът отпадна от националния отбор за предстоящите мачове заради мускулен проблем в прасеца на десния крак, но на този етап не е ясно колко време ще трябва да се възстановява. 

Според едни информации ще му трябват от 7 до 10 дни, а според други рехабилитацията ще продължи 2 седмици. Освен това в Мадрид ще бъдат крайно внимателни с проблема, който може да доведе до усложнения и до по-дълга липса на футболиста. 

Следващият двубой на Реал е следващия уикенд срещу Леванте, като се очаква Рамос да пропусне сблъсъка. След това обаче предсти сблъсък с Ливърпул от Шампионската лига, а на 25 октомври е голямото дерби с Барселона. Възможно е той да не играе и на „Анфийлд”, за да бъде запазен за Ел Класико оше повече, че с 2 победи от първите си два мача в Шампионската лига, Реал е в отлична позиция в групата.  

„Мускулът на прасеца е много силен и при лечението му трябва да се внимава. Контузията не изглежда сериозна, но ако не се подходи внимателно към нея е възможно да се получат усложнения и играчът да липсва от 4 до 6 седмици” предупреди бившият лекар на Реал Хосе Луис Сан Мартин.  

Рамос ще бъде подложен на различни физиотерапевтични процедури в стремежа да бъде възстановен напълно и със сигурност от Реал няма да бързат с връщането му в игра.