Реал Мадрид записа четвърта поредна победа, надделявайки с 2:0 като гост на Виляреал в мач от 6-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ел Мадригал".

Домакините изиграха много добър мач и имаха няколко възможности да открият резултата. Лука Модрич обаче ги порази с чудесен удар от дистанция.

Малко след това Реал вкара решителен втори гол, който бе изработен от Карим Бензема и вкаран от Кристиано Роналдо.

Така французинът отвърна на критиките, които се появиха напоследък към него, докато португалецът вкара поредния си гол.

По средата на първото полувреме пък над стадиона прелетя нает от фенове на Манчестър Юнайтед самолет, който развя банер "Върни се в къщи Роналдо".

В 5-та минута Реал Мадрид откри резултата след като Серхио Рамос овладя центриране от корнер и стреля с левия крак в мрежата, но съдията правилно отмени гола заради игра с ръка на защитника на белите.

Две минути по-късно се наложи Икер Касияс да показва класата си, за да избие остър удар на Уче. Кристиано Роналдо опита изненадващ удар от границата на наказателното поле, но Асенхо внимаваше и изби в корнер.

Виляреал продължаваше да е активен и удар от дистанция рикошира коварно и за малко да излъже Касияс, но след това се удари в друг защитник на Реал. В следващата атака пък Вието стреля от десетина метра,но не уцели вратата.

При няколко опасни атаки по крилата на Виляреал последваха ниски центрирания пред вратата, които в последния момент бяха изчистени от защитници на Реал. В 28-та минута Вието финтира Серхио Рамос и за миг се озова на чиста позиция за удар, но леко се забави и пропусна възможността.  Две минути по-късно Марио нанесе топовен удар от дистанция, но Касияс сигурно улови топката.

Реал не стоеше добре на терена и се затрудняваше в създаване на чисти положения. В 32-та минута обаче гостите малко изненадващо откриха резултата. След постепенна атака Лука Модрич получи пред наказателното поле, видя пролука за изстрел и веднага заби топката в ъгъла на вратата.

Виляреал продължи да игра атакуващо и след точно центриране Вието засече с глава, но покрай вратата. Опасна контраатака на домакините бе провалена от егоизма на Уче, а след това Бруно стреля от фаул в стената.

В 39-та минута Реал нанесе втория си удар. Карим Бензема получи подаване срещу един защитник и добре овладя топката в наказателното поле, финтира го и поднесе назад към Роналдо, който засече от десетина метра в мрежата.

Две минути по-късно домакините направиха уникален пропуск. Силен удар от дистанция на Тригерос не бе уловен от Касияс и притичалият Вието направи добавка отблизо, но право в тялото му. Отбитата топка обаче попадна в Уче, който имаше зееща врата на пет метра пред себе си, но направи по-трудното и стреля над напречната греда.

В следващата атака Виляреал направи нов уникален пропуск. Тригерос спря на гърди в наказателното поле и отправи ефектен удар от въздуха, който вероятно щеше да доведе до гол. Марсело обаче се хвърли с шпагат и по невероятен начин изби пред голлинията.

В самото начало на второто полувреме Габриел имаше страхотно положение, след като размени двойно подаване с Уче и излезе на чиста позиция, но стреля неточно от 7-8 метра. При друга акция Вието се пребори с двама съперника в наказателното поле и поднесе назад за Марио, но той стреля неточно.

Реал имахе хубава атака в 62-та минута, при която Бейл поднесе към Роналдо в наказателното поле, но от трудна позиция той не уцели топката.

В игра за Виляреал последователно влязоха братята Джовани и Джонатан Дос Сантос. По-младият от двамата опита силен удар от дистанция, но Касияс сигурно улови и предизвика аплодисментите на стоящите зад вратата фенове на Реал.

Белите бяха свалили темпото, но въпреки това Бензема имаше отлична възможност в наказателното поле, но защитник се хвърли и блокира удара.

Виляреал - Реал Мадрид 0:2

0:1 Модрич 0:2 Роналдо

Виляреал: Асенхо, Марио, Мусакио, Виктор Руис, Габриел, Бруно, Тригерос (68 Джонатан Дос Сантос), Кани, Мои Гомес (60 Еспиноса), Вието, Уче (64 Джовани Дос Сантос)

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело (76 Начо), Кроос, Модрич, Хамес (74 Ияраменди), Бейл, Роналдо, Бензема (84 Иско)