Бившият играч, треньор и спортен директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано, атакува мениджъра на Челси Жозе Моуриньо в новата си книга, като критикува стила и начина му на работа и изтъкна, че каквото и да прави той ще оставе в сянката на Пеп Гуардиола. 

Двамата работеха известно време заедно в началото на периода на Специалния на „Бернабеу” преди през 2011-а Валдано да бъде уволнен по настояване именно на португалеца. 

„Ако Гуардиола е Моцарт, то Моуриньо е Салиери. Той би бил велик музикант, ако Моцарт не съществуваше” написа Валдано в книгата си озаглавена „Единадесетте сили на лидера”. 

„Моуриньо е човек за тези шумни и празни времена. Никога не съм го чул да казва нещо умно за футбола, независимо дали публично или в частен разговор. Така и не го разбрах, защото двамата бяхме твърде различни. Интелигентността и егото са врагове и когато се срещнат егото печели” добави аржентинецът. 

„Жозе е професионалист и е много страстен и печеливш треньор, но неговото мислене за играта е много различно от моето. Той се интересува много повече от резултатите и винаги се стреми да ги постига. В крайна сметка обаче разполагаше с един от най-добрите отбори в историята на Реал, а така и не успя да спечели Шампионската лига” каза още Валдано, този път в интервю за „Ел Ларгеро”.