Новото попълнение на Реал Мадрид Хавиер Ернандес е амбициран да се пребори за титулярно място в единайсеторката на Карло Анчелоти. 

Мексиканецът бе взет под наем за сезона от Манчестър Юнайтед, като трябва да бъде алтернатива на безспорния №1 в атаката Карим Бензема, но играчът ще опита да затрудни наставника при избира му на титулярен тим. 

„Не съм дошъл в Реал, за да бъда на пейката и никой футболист не тренира, за да е резерва. Не искам да чакам просто шанса си за изява. Смятам, че това е страхотна възможност за мен да покажа на какво съм способен” заяви футболистът. 

„Ще играя с най-добрите играчи в света и не бих могъл да искам повече. Интерес към мен имаше и от други отбори, но агентът ми каза, че има шанс да дойда в Реал и това бе нещо, което нямаше как да изпусна, тъй като всеки мечтае да бъде тук. Не се притеснявам от конкуренцията с Бензема, тъй като в Юнайтед трябваше да се боря за място с Бербатов, Руни и Ван Перси” добави той. 

„Бях приет много добре от всички в отбора и очаквам с нетърпение шанса да изиграя първите си минути с тима. Страхотно е, че ще играя редом до Кристиано Роналдо, защото за мен той е най-добрият нападател в света. За мен футболът никога не е бил работа. Аз му се наслаждавам и ще продължава да бъда оптимист и да давам всичко от себе си на терена” споделя още Чичарито.