Алваро Арбелоа най-вероятно ще се появи в титулярния състав на Реал за градското дерби с Атлетико пред уикенда. 

Ветеранът загуби мястото си в тима след силното представяне на Даниел Карвахал, който обаче получи мускулна контузия в левия крак по време на лагера на националния отбор и ще пропусне мача, като е под въпрос и за първата среща от Шампионската лига следващата седмица. 

Карло Анчелоти неизменно разчиташе на Карвахал от началото на сезона за позицията на десния краен бранител, като заложи на него сред титулярите в 4 от петте официални мача от  началото на сезона, докато Арбелоа започна единствено в мача с Кордоба. 

Сега обаче ще се наложи опитният футболист най-вероятно да започне сред стартовите 11, като повечето фенове на отбора също са на мнение, че той трябва да играе. Другите варианти са Рафаел Варан, Начо или Фабио Коентрао, но фактът, че по презумпция Арбелоа е десен защитник, най-вероятно ще наклони везните в негова полза. 

Вестник „Марка” пък побърза да припомни, че през 2010-а бранителят вкара хубав гол във вратата на Атлетико при победата на Реал с 3:2. Тогава Чаби Алонсо го изведе с дълъг пас зад защитата на Дюшекчиите и бившият национал хладнокръвно преодоля Давид де Хеа.