Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обмисля възможността да постави Гарет Бейл в халфовата линия на отбора си, пише „Марка”. 

Италианецът използва Анхел ди Мария през миналия сезон на този пост и аржентинецът се справи добре, като сега идеята е уелсецът да изпълнява подобни функции. 

Заради своята скорост и техника Бейл би могъл да пробива с дрибъл през противниковите защити и това да носи допълнителна изненада в атаките на отбора. 

В такава формация Тони Кроос би бил човека поставен пред защитата, а Лука Модрич и Бейл ще са хората пред него, които ще помагат на триото в атака, където ще действат Кристиано Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема. 

Изданието припомня, че през пролетта, уелският играч е действал на подобна позиция, което се е случило при победата над Байерн с 4:0 на полуфинала в Шампионската лига, когато формацията на Реал бе 4-4-2. 

Освен това с подобна промяна ще бъде намерено място на Хамес, който сякаш се чувства най-комфортно именно на позиция на крилото, където ще бъде освободен до голяма степен от дефанзивни функции.