За съжаление човек невинаги се учи от грешките си. Времето лекува раните, но също така отслабва паметта. Затова си струва човек да я освежава в трудни моменти, какъвто е настоящият за всички привърженици на Реал М.

След като спечели деветата си КЕШ в Глазгоу, Реал М привлече Роналдо, но не подсили останалите звена на състава. Година по-късно бе купен Дейвид Бекъм (на чийто пост играеше Луис Фиго), но в същото време напуснаха четирима играчи, чието отсъствие съсипа атмосферата и игровия почерк на тима: Макелеле, Иеро, Мориентес и Макманаман.

Първите трима бяха излезли като титуляри на „Хемпдън Парк“, а англичанинът се беше отличил на полуфинала срещу Барса (той отбеляза страхотен гол на „Ноу Камп“) и беше титуляр на финала през 2000 г. срещу Валенсия (когато също се разписа).

Впоследствие разбрахме, че привличането на поне една голяма звезда всяко лято не вдига нивото на тима, при положение, че се отказваш от играч като Макелеле, когото всичките му съотборници признаваха за основния „двигател“ на онзи великолепен отбор.

Не ви ли се струва, че в момента историята се повтаря?

Томас Ронсеро, в. "Ас"