Кристиано Роналдо вярва, че Реал Мадрид ще стане първият отбор в историята на футбола, който ще защити титлата си в Шампионската Лига.

През пролетта Белите спечелиха така чаканата "Десета" титла в най-престижния  европейски турнир. Досега нито един отбор обаче не е успявал да защити трофея в следващия сезон.

През лятото Реал направи много силна селекция, като привлече Хамес Родригес и Тони Кроос и тимът изглежда фаворит за спечелване на всяко отличие, за което се бори. Още в първия си официален мач пък звездите на тима показаха добър синхрон и категорично надиграха Севиля и спечелиха Суперкупата на Европа.

Роналдо вкара и двата гола за победата с 2:0 и сега е уверен, че тимът ще направи успешен сезон.

"Реал Мадрид ще бъде първият отбор, който ще направи това", отговори Роналдо на въпрос дали Реал може да защити титлата си в Шампионската Лига, цитиран от Дейли Мейл.

"Надявам се да го направим. Може би имаме потенциала да бъдем най-добрите в историята. Вярвам, че играчите, които купихме това лято - Хамес, Кроос и Навас, ще ни дадат още повече подкрепа на отбора и още повече качества".

"Аз съм доволен от класата, която имаме в състава. Така че е фантастично и ще опитаме да спечелим всички трофеи".

"Английските отбори винаги са там, те ще бъдат силни. Нека да видим когато Шампионската Лига започне, с какви нови попълнения ще са се подсилили. Ще видим какво ще стане".

"Да спечелим Суперкупата ни даде голямо самочувствие.  Това означава много. Това е важен трофей и започнахме по правилния начин".

"Играхме добре, бяхме по-добри от Севиля, а аз вкарах два гола след завръщането от контузия. За мен това бе важно, защото ми дава увереност".

Същевременно Роналдо върна комплиментите на Гарет Бейл, който заяви след мача, че двамата обичат да играят заедно.

"Бейл беше фантастичен, той игра невероятно. Изглежда силен, бърз и е много важен играч за нас".

"Той направи фантастичен сезон миналата година, така че не ме изненадва как игра сега. Той показва качествата си всяка седмица и е страхотно да имаме Гарет заедно с нас и той да е част от успеха на Реал Мадрид".

"Много съм доволен да играя заедно с него, защото той ме разбира и аз го разбирам него. Той прави фантастични пасове и аз много се радвам".