След като през 2010 г. бившите играчи на Реал Ариен Робен и Уесли Снайдер се изправиха един срещу друг на финала в Шампионската лига (с екипите на Байерн и Интер), мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обеща, че ще спи пред "Бернабеу", за да не изпусне следващия играч, който ще се раздели с Белия балет. Французинът изпълни обещанието си (е, поне донякъде), като доведе на "Емиратс" Йозил през миналия сезон.

След двубоя за Суперкупата на Европа обаче може би е време французинът да опъне палатката си пред стадиона на Реал, защото поне шестима играчи могат да се разделят с Белия балет в най-скоро време, преброи "Евроспорт". Минутите, които ще "изядат" новите попълнения Тони Кроос и Хамес Родригес, на практика ги обрича да сложат "железния анцуг" и да влязат в ролята на вечни резерви.

САМИ КЕДИРА

Световният шампион не бе включен в групата за Суперкупата в Кардиф и изгледа победата на съотборниците си с видимо недоволна физиономия. Вероятността той да се озове в Арсенал е доста висока, защото Топчиите отдавна се интересуват от него.

АНХЕЛ ДИ МАРИЯ

За разлика от Кедира, той бе по екип, но не игра нито минута срещу Севиля. Историята около аржентинеца е добре (и печално) известна. Анчелоти държи на него, Флорентино Перес – не. Италианецът е длъжен "да настани" Кроос и Хамес в стартовия състав, така че за световния вицешампион май няма място.

ПСЖ се отказа от Ди Мария, но Манчестър Юнайтед и Луис ван Гаал са готови да го спасят от незавидната му съдба на "Бернабеу".

ИСКО

Привличането на Хамес Родригес удари най-силно по неговите шансове да се промъкне в единайсеторката. Колумбиецът играе на същия пост, а Иско не бе сред най-често играещите още преди привличането му.

ИЯРАМЕНДИ

Ако шансовете на Кедира и Ди Мария са минимални, то тези на Ияраменди на практика не съществуват. Подобно на Иско, той не бе сред титулярите още през миналия сезон. Халфът бе привлечен за внушителните 32 млн. евро, но изглежда тези пари са похарчени нахалост. Възможно е той да се присъедини към испанската колония, която се оформя под ръководството на новия треньор Хулен Лопетеги в Порто.

ЧАБИ АЛОНСО

Ако Хамес "изяжда" шансовете на Иско, то Кроос измества от състава именно Чаби Алонсо. Баскът така или иначе е на 32 години, така че няма кой знае какво бъдеще на "Бернабеу", освен ако не се примири с продължителни престои на пейката.

АЛВАРО АРБЕЛОА

Бекът изгуби титулярното си място още през миналия сезон, изместен от Дани Карвахал. Арбелоа не е нищо повече от резервен вариант, в случай че младокът се контузи.