Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос посвети победата над Севиля на семейството си и на трагично починалия Антонио Пуерта. 

Двамата бяха заедно в отбора на андалусийци преди трансфера на бранителя на „Бернабеу”. В края на август 2007-а година Пуерта колабира по време на двубой и лекарите не успяха да го спасят, като си отиде само на 22 години. 

„Искам да посветя триумфа на съпругата и семейството си, както и на Антонио Пуерта и Реал Мадрид. Хубаво е да започнеш сезона по такъв начин. Един трофей винаги ти носи удовлетворение и те амбицира да продължаваш да работиш, за да печелиш отново и отново” заяви той. 

„Финалът бе оспорван, но ние се възползвахме от своите шансове и заслужавахме да победим. Освен това е хубаво, че бяхме солидни в защита и не допуснахме гол във вратата си. Севиля винаги ни създава проблеми, защото те се борят здраво за всяка топка и е хубаво, че успяхме да ги преодолеем” добави бранителят, който коментира и новите попълнения Тони Кроос и Хамес Родригес. 

„Реал винаги купува с мисъл и няма съмнение, че новите футболисти са изключително качествени и ще ни направят по-добри. Не се притесняваме от напрежението и както винаги ще се опитаме да донесем много радост на своите фенове” каза още Рамос.