Кристина Роналдо показа, че и през този сезон явно няма да може да бъде спрян и головете му ще следват един след друг. 

Португалецът донесе първия трофей на Реал Мадрид за кампанията, след като се разписа на два пъти при триумфа над Севиля в Кардиф с 2:0. 

По този начин той закръгли сметката си на 70 попадения в евротурнирите, като изпревари Лео Меси (68) и Герд Мюлер (69) и се изравни с Филипо Индзаги (70). Лидер остава Раул Гонсалес със 76, но предвид темпото, с което Роналдо бележи, може би още през есента легендата на Реал ще бъде надминат. 

„Много съм доволен, че победихме. Това е първият ми официален мач за сезона, но се чувствах добре и не изпитвах болка. Съотборниците ми ми дадоха увереност и се радвам, че успях да помогна да спечелим“ заяви Кристиано, който бе избран за играч на мача и получи от бившия си мениджър сър Алекс Фъргюсън наградата си. 

„Знаехме, че няма да бъде лесно, затова действахме активно и атакувахме, така че победата ни е заслужена. Искахме трофея и работихме здраво, за да го спечелим. Постигнахме целта си и се надявам, че сезонът ще бъде още по-добър от предишния“ добави Роналдо, който през 2008-а не игра при загубата на Ман Юнайтед от Зенит, но сега взе отличието.