Реал Мадрид ще направи последен опит да спаси Чаби Алонсо от наказанието на УЕФА и да може да го използва в двубоя за Суперкупата на Европа срещу Севиля на 12 август. 

В средата на юли футболистът получи санкция от една среща заради нахлуването си на терена по време на финала в Шампионската лига срещу Атлетико. Халфът бе наказан за сблъсъка в Лисабон, но след изравнителния гол на Серхио Рамос в добавеното време, не успя да сдържи емоциите си и се присъедини към съотборниците си на игрището. 

Утре делегация на Реал ще пътува за Нион, където ще защити своя играч пред Апелативната комисия и ще поиска наказанието му да бъде променено. От Мадрид са на мнение, че санкцията трябва да бъде или глоба, или спрени права за мач от Шампионската лига, тъй като именно в този турнир се получи инцидента, а сега той трябва да пропусне двубой от друга надпревара. 

Освен това испанският тим твърди, че Алонсо всъщност не е стъпвал на терена, а е празнувал извън него, след което веднага е побързал да се завърне на трибуните. Решението се очаква да бъде обявено в четвъртък вечерта или в петък, като в Мадрид силно се надяват, че ще постигнат целта си.